Ne propustite: radionice sa najboljim edukatorima Srbije – Voliimo da učimo, 23.11.2019.

Reciklaža, muzika, kriptografija i još mnogo toga vas čeka na edukativnim radionicama sa NAJBOLJIM edukatorima Srbije. To su učitelji i nastavnici koji su pokretači pozitivnih promena u društvu, oni koji podstiču učenike na sticanje novih znanja i veština i koji sa njima rade u okviru vannastavnih aktivnosti. Oni se od ostalih razlikuju svojom kreativnošću, motivisanošću i inovativnošću.

Upoznajte ih na nekoj od radionica koje će držati u subotu 23.11.2019. godine od 11 do 17h u Immo Outlet Centru.

PROGRAM:

11h – 12h: RECIKLIRAJ PA ZASVIRAJ – Jelena Babić, učiteljica u OŠ „Milić Rakić Mirko”, Prokuplje

Radionica je namenjena deci mlađeg školskog uzrasta.

Cilj radionice je razvoj ekološke svesti, kreativnosti i mašte. Razvoj ljubavi prema muzici, umetnosti i kulturi uopšte. Reciklaža nije ni gnjavaža, ni blamaža, reciklaža je kada se preradi upotrebljena ambalaža!

Na ovoj radionici pravićemo muzičke instrumente od otpadnog materijala. Plastični čepovi, kašike, poklopci od tegli, konzerve od hrane, ne moraju nužno završiti u kantama za đubre. Pustimo mašti na volju, budimo kreativni i napravimo sjajne udaračke i žičane instrumente uz pomoć raznih materijala. Hajde da od starog pravimo novo!

Nakon izrade instrumenata pokušaćemo svi zajedno da na njima zasviramo. Reciklirajmo i muzicirajmo zajedno.

12h – 13h: POŠALJI TAJNU PORUKU – Slađana Trajković, nastavnik matematike u Tehničkoj školi „15. maj“, Prokuplje

Kriptografija je naučna disciplina koja proučava metode slanja poruka u obliku u kojem ih može pročitati samo osoba kojoj su namenjene. Njena važnost se svakodnevno povećava i koristi čak i kada toga nismo svesni.

Učesnici radionice imaće priliku da saznaju u kakvoj su vezi matematika i kriptografija, kao i da se upoznaju sa Cezarovom šifrom i Polibijevim kvadratom, a zatim ih očekuje pravljenje šifriranog diska i skitala, pisanje tajnih poruka pomoću Cezarove šifre, razotkrivanje šifrovanih slika pomoću Polibijevog kvadrata.

13h – 14h: ČAROBNA HARMONIKA – Danijela Rakić, nastavnik harmonike i kamerne muzike u muzičkoj školi „Kosta Manojlović” u Zemunu

Na radionici će deca imati priliku da se upoznaju sa instrumentom-harmonika. Čuće mini- koncert na harmonici kako bi najbolje shvatili o kakvom je instrumentu reč.

14h – 15h: SVEDELJA ili UČIMO KROZ FANTAZIJU – Gordana Janevska, učiteljica u OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar”, Knjaževac

Cilj ove radionice jeste da deci olakša sagledavanje i artikulaciju ličnih potreba i želja, prepreka koje stoje na putu njihovog zadovoljenja/ispunjavanja i da ih dovede do saznanja da se potrebe mogu zadovoljiti na različite načine. Kroz ovu radionicu deci se omogućava i afirmacija sopstvenih sposobnosti, veština i znanja nužnih za zadovoljenje ličnih potreba i ostvarenje želja.

Proces ostvarivanja cilja odvija se kroz tehniku vođene fantazije i metod grupnog rada.

U ovoj radionici sadržaj vođene fantazije oživljava i usmerava misli i osećanja pojedinaca u pravcu sagledavanja sopstvenih potreba i mogućnosti njihovog ostvarivanja, istovremeno mu ostavljajući slobodan prostor da ga samostalno ispuni svojim željama, slikama, vizijama, maštom…

Na kraju radionice, iskustvo iz vođene fantazije povezuje se sa realnim mogućnostima zadovoljenja ličnih potreba i želja.

15h – 16h: Imam IQ za HAIKU – Aleksandar Mijalković

Radionica podrazumeva upoznavanje učesnika sa haiku formom u poeziji i vežbu u pisanju ove kratke pesničke vrste kroz nekoliko različitih zadataka. Suština je u učenju sažetog izraza, kao i u umeću da se kratka misao ili emocija predstave u dužem obliku – uvek u tri stiha, standardne metrike 5-7-5 slogova.

16h – 17h: Kreativno pisanje – Lidija Videnović, učiteljica u OŠ „Jelica Milovanović”, Sopot i Ivana Kovačević, nastavnica srpskog jezika i književnosti u OŠ „Dr. Dragan Hercog“, Beograd

Sastavljanje tj. pisanje sastava na određenu temu kroz kreativan rad. Kroz digitalni pravopis.

Voliimo da učimo organizuje Immo Outlet Centar u saradnji sa sajtom NajboljaMamaNaSvetu.com I Udruženjem Živojin Mišić.

Slične

Novosti